Jobba hos oss

Varvet växer!  Vi söker därför nya kollegor som gillar att arbeta i en föränderlig miljö där arbetsdagen präglas av ständigt nya utmaningar i ett högt tempo med korta beslutsvägar. Se nedan våra aktuella rekryteringar.

Aktuella rekryteringar

Elektriker

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som är en kunnig industri- eller serviceelektriker och som vill arbeta i en utmanande och intressant bransch. Som elektriker hos oss kommer du att jobba med spännande projekt med bland annat installation och service av el- och elektronik, felsökning och reparation av installationer på större fartyg samt även på vår anläggning.

Personliga egenskaper
För att lyckas i denna roll ser vi att du har erfarenhet av service, felsökning och reparationsarbeten på elsystem, styr- och reglerutrustning och gärna generatorer och motorer. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser gärna att du som yrkesperson är säkerhetsmedveten, självgående, ordningsam samt har en positiv inställning till ditt arbete. Du gillar att arbeta självständigt men även i ett team.

Kravprofil
Man ska minst ha genomgått utbildningen på El & Energiprogrammet med inriktning elteknik på gymnasienivå och då också genomgått 1600 timmar som lärling och sedan erhållit ett ECY-certifikat. Inneha svenskt medborgarskap, ej förekomma i belastningsregistret, flytande svenska i tal och skrift och minst B-körkort är ett krav. Kunna engelska grundläggande i tal och skrift.

Mekaniker

Hos Stockholms Reparationsvarv i centrala Stockholm kommer du att få utvecklas och arbeta tillsammans med kollegor i en sammansvetsad kompetent grupp med positiv stämning – vi har ”kul på jobbet” varje dag! Som motormekaniker kommer du att ha en mycket stor variation av arbetsuppgifter, där du kommer att ansvara för kunder från Oxelösund till Gävle, samt hela Mälardalen. Rollen är ansvarsfylld och du kommer att vara ansiktet utåt och representera varvet ute hos kunderna, du kommer lätt att kunna påverka din egen prestation!Om jobbetI rollen som Motormekaniker kommer du att arbeta tätt tillsammans med dina kollegor som är motormekaniker och fartygstekniker där ni med servicebil åker ut till kunder som ex. ”skärgårdsbåtar”, Kustbevakningen, vägfärjor, Försvarsmakten, m.fl. för att utföra allt från ”reguljärt underhåll” till ”haveri”, dvs att göra service och underhåll alternativt akuta reparationer på fartygen. Arbetsuppgifterna är mycket varierande och omväxlande!Rollen som Motormekaniker är maskininriktad och arbetsuppgifterna har främst fokus på fartygsmotorer med tillhörande kring- och drivsystem.

Du kommer bland annat att arbeta med motorservice av tekniska system som exempelvis; huvudmotorer, hjälpmaskiner, drivlinor, pumpar, växlar, separatorer ute hos kunder.

Kvalifikationer
Vi söker dig som exempelvis har arbetat på varv, verkstad, serviceverkstad, mekanisk verkstad där du tidigare har arbetat med att reparera och laga motorer. Har du marinteknisk erfarenhet är det meriterande, men inte ett krav.

Vi söker dig som har tidigare arbetslivserfarenhet som exempelvis motormekaniker, motortekniker, fartygsmekaniker, fartygstekniker, maskinist eller sjögående maskinist (som vill gå iland).

För att lyckas som motormekaniker, krävs det att du

  • har mekanisk maskinerfarenhet av motorer, exempelvis, följande motortyper – Volvo Penta, CATERPILLAR, MTU, Cummins, Scania eller Detroit.
  • har en relevant kunskap inom motorelektronik
  • är svensk medborgare samt behärskar svenska i tal och skrift
  • har B-körkort

Det är meriterande, men inte krav att du har kännedom om hydraulik, styr- och reglerteknik, VVS och HVAC samt behärskar engelska i tal och skrift.

Vem är du?
Som person har du problemlösnings- och felsökningsförmåga. Du är serviceinriktad och har förmågan att kommunicera med kunderna, bland annat i syfte att se behov av åtgärder hos kunder som genererar merförsäljning. Vi söker dig som har förmågan att förmedla trygghet och förtroende till kunderna och som person är du hjälpsam. Du bidrar med en positiv inställning!

Vi erbjuder:
Marknadsmässig lön, friskvårdsbidrag, arbetskläder, mobiltelefon. Väldigt omväxlande arbete, arbete under eget ansvar och bra sammanhållning. Kollektivavtal med If metall. Jourtjänst förekommer.

Arbetstider: måndagar till torsdagar kl. 07:00-16:00, fredagar kl. 07:00-13:30.

Tjänsten är en heltidstjänst, med huvudsaklig verksamhetsort, Stockholmsområdet. Rollen kan innebära resor över dagen i området Oxelösund till Gävle, där man efter behov utgår från hemmet alternativt Beckholmen med servicebil. Någon övernattning kan förekomma.

Tillträde, enligt överenskommelse, så snart som möjligt.

Sök tjänsten här:
Mekaniker – Stockholms Reperationsvarv AB (zerolime.se)

Projektledare, modifieringsobjekt

Har du teknisk erfarenhet från sjöfarten och vill ta nästa steg som projektledare? Är du säkerhetsmedveten och är van att samarbeta med beställare och underleverantörer ? På Stockholms Reparationsvarv AB erbjuds du chansen att vara med på en förändringsresa där din insats som projektledare gör skillnad!

Arbetsbeskrivning
Projektledare modifieringsprojekt är underställd försäljningschefen. Du ingår i en erfaren och mycket kunnig arbetsgrupp med olika kompetenser och erfarenhet.

I din roll kommer du att ta fram underlag för offerter och bereda projekt samt konstruktionsarbeten och utredningar för såväl ombyggnader, reparationer och underhållsarbeten på fartyg. Du kommer även projektleda tekniskt komplexa projekt.

Din fokus är på kundnyttan och du har förmågan att se din kompetens och ditt arbete i ett större sammanhang. Du förväntas ha ett utvecklat intresse för den kommersiella verksamhetens villkor och former. Ett välutvecklat affärsmannaskap välkomnas. Många uppdrag genomförs i nära samarbete med kunden.

Personliga egenskaper
En god social kompetens krävs eftersom kommunikationen med beställare, arbetsledning och underleverantörer måste flyta smidigt. Att se ekonomiska möjligheter och kunna erbjuda beställarna bästa service till rätt pris är viktigt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser gärna att du som yrkesperson är säkerhetsmedveten, självgående, ordningsam samt har en positiv inställning till ditt arbete. Du gillar att arbeta självständigt men även i ett team.

Vi vill att du har en teknisk utbildning exempelvis:

  • Civilingenjör inom marina system/skeppsbyggnation/maskinteknik
  • Sjöingenjör
  • Teknisk officer

Du bör vidare ha några års arbetslivserfarenhet inom sjöfartsnäringen. Det är meriterande att ha erfarenhet av att arbeta i affärssystem, dokumenthanteringssystem och olika standarder.

Inneha svenskt medborgarskap, ej förekomma i belastningsregistret, flytande svenska i tal och skrift och minst B-körkort är ett krav.

Rätt inställning till arbetet och engagemang är viktiga egenskaper som vi värderar högt.

Sök tjänsten här:
Projektledare, modifieringsobjekt – Stockholms Reparationsvarv AB (zerolime.se)

Spontanansökan

Du är även välkommen att göra en spontanansökan, då vi kontinuerligt söker medarbetare som har initiativförmåga, gillar förändring och är ansvarstagande.

Beskrivning av tjänsten
Var tydlig med vilken del av verksamheten du är intresserad av att jobba inom.

Vem är du?
Beskriv vem du är, vad du kan bidra med och dina tidigare erfarenheter, kompetenser och kunskaper.

Ansökan
Du ansöker via rekrytering@srvab.com och bifogar din CV och personligt brev. Vi uppmuntrar och ser gärna sökanden som bidrar till en mångfald inom vår federation.

Kontakt
Använd dig i första hand av kontakt via e-post till rekrytering@srvab.com.
I flertalet av våra rekryteringar samarbetar vi med Marinkraft. Kontaktuppgifter framgår då av respektive annons.