Jobba hos oss

Varvet växer!  Vi söker därför nya kollegor som gillar att arbeta i en föränderlig miljö där arbetsdagen präglas av ständigt nya utmaningar i ett högt tempo med korta beslutsvägar. Se nedan våra aktuella rekryteringar.

Aktuella rekryteringar

Mekaniker

Hos Stockholms Reparationsvarv i centrala Stockholm kommer du att få utvecklas och arbeta tillsammans med kollegor i en sammansvetsad kompetent grupp med positiv stämning – vi har ”kul på jobbet” varje dag! Som motormekaniker kommer du att ha en mycket stor variation av arbetsuppgifter, där du kommer att ansvara för kunder från Oxelösund till Gävle, samt hela Mälardalen. Rollen är ansvarsfylld och du kommer att vara ansiktet utåt och representera varvet ute hos kunderna, du kommer lätt att kunna påverka din egen prestation!

Om jobbet
I rollen som Motormekaniker kommer du att arbeta tätt tillsammans med dina kollegor som är motormekaniker och fartygstekniker där ni med servicebil åker ut till kunder som ex. ”skärgårdsbåtar”, Kustbevakningen, vägfärjor, Försvarsmakten, m.fl. för att utföra allt från ”reguljärt underhåll” till ”haveri”, dvs att göra service och underhåll alternativt akuta reparationer på fartygen. Arbetsuppgifterna är mycket varierande och omväxlande! Rollen som Motormekaniker är maskininriktad och arbetsuppgifterna har främst fokus på fartygsmotorer med tillhörande kring- och drivsystem. Du kommer bland annat att arbeta med motorservice av tekniska system som exempelvis; huvudmotorer, hjälpmaskiner, drivlinor, pumpar, växlar, separatorer ute hos kunder.

Kvalifikationer
Vi söker dig som exempelvis har arbetat på varv, verkstad, serviceverkstad, mekanisk verkstad där du tidigare har arbetat med att reparera och laga motorer. Har du marinteknisk erfarenhet är det meriterande, men inte ett krav. Vi söker dig som har tidigare arbetslivserfarenhet som exempelvis motormekaniker, motortekniker, fartygsmekaniker, fartygstekniker, maskinist eller sjögående maskinist (som vill gå iland).

För att lyckas som motormekaniker, krävs det att du
• har mekanisk maskinerfarenhet av motorer, exempelvis, följande motortyper – Volvo Penta, CATERPILLAR, MTU, Cummins, Scania eller Detroit.
• har en relevant kunskap inom motorelektronik
• är svensk medborgare samt behärskar svenska i tal och skrift
• har B-körkort
Det är meriterande, men inte krav att du har kännedom om hydraulik, styr- och reglerteknik, VVS och HVAC samt behärskar engelska i tal och skrift.

Vem är du?
Som person har du problemlösnings- och felsökningsförmåga. Du är serviceinriktad och har förmågan att kommunicera med kunderna, bland annat i syfte att se behov av åtgärder hos kunder som genererar merförsäljning. Vi söker dig som har förmågan att förmedla trygghet och förtroende till kunderna och som person är du hjälpsam. Du bidrar med en positiv inställning!

Vi erbjuder:
Marknadsmässig lön, friskvårdsbidrag, arbetskläder, mobiltelefon. Väldigt omväxlande arbete, arbete under eget ansvar och bra sammanhållning. Kollektivavtal med If metall. Jourtjänst förekommer.

Arbetstider: måndagar till torsdagar kl. 07:00-16:00, fredagar kl. 07:00-13:30.

Tjänsten är en heltidstjänst, med huvudsaklig verksamhetsort, Stockholmsområdet. Rollen kan innebära resor över dagen i området Oxelösund till Gävle, där man efter behov utgår från hemmet alternativt Beckholmen med servicebil. Någon övernattning kan förekomma.
Tillträde, enligt överenskommelse, så snart som möjligt.

Sök tjänsten här:
Mekaniker – Stockholms Reperationsvarv AB (zerolime.se)

Mekaniker med fokus på hydraulik och tekniska system

Nu är det snart dags för en uppskattad mekaniker att gå i pension, vi söker därför en ny stjärna som kan fylla hans skor inom hydraulik och tekniska system. Hos Stockholms Reparationsvarv i centrala Stockholm får du utvecklas och arbeta tillsammans med kollegor i en sammansvetsad kompetent grupp med positiv stämning – vi har ”kul på jobbet” varje dag. Som motormekaniker kommer du att ha en mycket stor variation av arbetsuppgifter, där du får ansvara för kunder från Oxelösund till Gävle, samt hela Mälardalen. Rollen är ansvarsfylld och du är ansiktet utåt och representera varvet ute hos kunderna, du påverkar lätt din egen arbetssituation.
 
Om jobbet
I rollen som mekaniker arbetar du tätt tillsammans med dina kollegor som är motormekaniker och fartygstekniker där ni med servicebil åker ut till kunder som exempelvis skärgårdsbåtar, Kustbevakningen, vägfärjor och Försvarsmakten för att utföra allt från reguljärt underhåll till haveri, det vill säga att göra service och underhåll alternativt akuta reparationer på fartygen. Arbetsuppgifterna är mycket varierande och omväxlande.Rollen som mekaniker är maskininriktad och arbetsuppgifterna har främst fokus på fartygsmotorer med tillhörande kring- och drivsystem.Du arbetar bland annat med motorservice av tekniska system som exempelvis; huvudmotorer, hjälpmaskiner, drivlinor, pumpar, växlar, separatorer ute hos kunderna.
 
Kvalifikationer
Vi söker dig som exempelvis har arbetat på varv, verkstad, serviceverkstad eller mekanisk verkstad där du tidigare har arbetat med att reparera och laga motorer. Har du marinteknisk erfarenhet är det meriterande.Vi söker dig som har tidigare arbetslivserfarenhet som exempelvis motormekaniker, motortekniker, fartygsmekaniker, fartygstekniker, maskinist eller sjögående maskinist.
 
För att lyckas i den här rollen, krävs det att du

  • har minst fem års relevant erfarenhet som mekaniker
  • har mekanisk maskinerfarenhet av motorer, så som exempelvis: Volvo Penta, CATERPILLAR, MTU, Cummins, Scania eller Detroit.
  • har ett stort intresse för hydraulik och tekniska system
  • har relevant kunskap inom motorelektronik
  • är svensk medborgare samt behärskar svenska i tal och skrift
  • har B-körkort

Det är meriterande, men inte krav att du har kännedom om hydraulik, styr- och reglerteknik, VVS och HVAC samt behärskar engelska i tal och skrift.

Vem är du?
Som person har du problemlösnings- och felsökningsförmåga. Du är serviceinriktad och har förmågan att kommunicera med kunderna, bland annat i syfte att se behov av åtgärder hos kunder som genererar merförsäljning. Vi söker dig som har förmågan att förmedla trygghet och förtroende till kunderna och som person är du hjälpsam. Du bidrar med en positiv inställning.

Vi erbjuder:
Väldigt omväxlande arbete, arbete under eget ansvar och bra sammanhållning. Vi erbjuder även friskvårdsbidrag, arbetskläder, mobiltelefon och självklart marknadsmässig lön. Vi har kollektivavtal med If metall. Jourtjänst förekommer.

Arbetstider:
Måndagar till torsdagar kl. 07:00-16:00, fredagar kl. 07:00-13:30.

Tjänsten är en heltidstjänst, med huvudsaklig verksamhetsort, Stockholmsområdet. Rollen kan innebära resor över dagen i området Oxelösund till Gävle, där man efter behov utgår från hemmet alternativt Beckholmen med servicebil. Någon övernattning kan förekomma.

Tillträde, enligt överenskommelse, så snart som möjligt.
Arbetsgivare: Stockholms Reparationsvarv AB, Beckholmen, 115 21 Stockholm

Övrigt:
Varvet bedriver verksamhet där Säkerhetsskyddslagen gäller, därför görs olika bakgrundskontroller och godkännande är ett krav för tillsvidareanställning.

Sök tjänsten här:
Mekaniker med fokus på hydraulik och tekniska system – Stockholms Reperationsvarv AB

Varvsarbetare Logistik

Är du vår framtida ledare? 

Stockholms Reparationsvarv AB, SRVAB, är ett lokalt reparationsvarv som erbjuder tjänster åt sjöfarten såväl åt nationella som internationella rederier. Vi erbjuder arbete i en föränderlig varvsmiljö där arbetsdagen präglas av ett högt tempo med korta beslutsvägar. Företaget är beläget på vackra och natursköna Beckholmen på Djurgården i Stockholm.
Verksamhet bedrivs på Beckholmen, på Djurgården, men även ute på plats vid respektive fartygs hemmahamn.
SRVAB har idag cirka 70 anställa. Normalt även ett 20-tal inhyrda arbetstagare i gång samtidigt. Utöver detta sysselsätter vi ett varierande antal underentreprenör beroende på projekt och årstid. Företaget är majoritetsägt av Lazarus Industriförvaltning AB.

Våra kunder:
Trafikverket
Kustbevakningen
FMV/Försvarsmakten
Privata rederier
Internationella rederier

Arbetsbeskrivning: Dock- och logistikavdelningen är navet i varvsverksamheten och har tätt samarbete med övriga avdelningar. Den servar olika arbetsgrupper med transporter och lyft. Att fartygen är klara för leverans inom utsatt tid är viktigt så ett smidigt och flexibelt samarbete behövs. Vi utför även driftunderhåll på vår egen maskinpark. Avdelningen förfogar över två tornkranar, mobilkran, hjullastare och truck Vi ser dig som operatör i dessa maskiner.

Avdelningen ansvarar för att mäta in, bygga fartygsbäddar samt docka fartyg.
Varvsarbetare på vår dock -och logistikavdelning är underställd dess arbetsledare. Du ingår i en erfaren och kunnigt lag om ett tiotal medarbetare med olika kompetenser och erfarenheter. Vår intension med rollen vi söker är den på sikt ska gå över i en förmansroll för gruppen om vi är överens om att du är rätt för rollen.

Ledaregenskaper, inneha svenskt medborgarskap, ej förekomma i belastningsregistret, svenska i tal och skrift, B-körkort

Meriterande:
Minst 5år arbetslivserfarenhet, erfarenhet från sjöfart, hamn eller varvsindustri, lastmaskinskort, krankort

Personliga egenskaper:
God samarbetsförmåga, riskmedveten, flexibel, kunna ta egna initiativ, engagerad, samarbetsvillig och serviceinriktad, problemlösare, god fysik

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som är trygg i dig själv, ansvarsfull och motiveras av lagarbete. Tillsammans med dina kollegor skapar ni en trygg och glädjefull arbetsdag!

Sök tjänsten här:
Varvsarbetare Logistik – Stockholms Reperationsvarv AB

Spontanansökan

Du är även välkommen att göra en spontanansökan, då vi kontinuerligt söker medarbetare som har initiativförmåga, gillar förändring och är ansvarstagande.

Beskrivning av tjänsten
Var tydlig med vilken del av verksamheten du är intresserad av att jobba inom.

Vem är du?
Beskriv vem du är, vad du kan bidra med och dina tidigare erfarenheter, kompetenser och kunskaper.

Ansökan
Du ansöker via rekrytering@srvab.com och bifogar din CV och personligt brev. Vi uppmuntrar och ser gärna sökanden som bidrar till en mångfald inom vår federation.

Kontakt
Använd dig i första hand av kontakt via e-post till rekrytering@srvab.com.
I flertalet av våra rekryteringar samarbetar vi med Marinkraft. Kontaktuppgifter framgår då av respektive annons.