Jobba hos oss

Varvet växer!  Vi söker därför nya kollegor som gillar att arbeta i en föränderlig miljö där arbetsdagen präglas av ständigt nya utmaningar i ett högt tempo med korta beslutsvägar. Se nedan våra aktuella rekryteringar.

Aktuella rekryteringar

Mekaniker

Nu söker vi en mekaniker till maskinavdelningen på varvet. På avdelningen servas och repareras dieselmotorer, växlar och pumpar. Det utförs även arbeten med propellrar, roderarrangemang, vinschar och hydraulsystem. Det innebär att arbetsuppgifterna är varierande och dagarna omväxlande.

Vi tror att en lämplig bakgrund kan vara erfarenhet av service och reparationer av lastbilar, entreprenad-, skogs- och lantbruksmaskiner. Du som person tycker om att utmanas och att vara med och lösa – både små och stora – problem. Även att lära dig nya saker då rollen är komplex, och man lär sig alltid något nytt. På maskinavdelningen hjälper vi varandra, med våra olika erfarenheter och kompetenser, prestigelöst för att komma framåt och i mål. Att fartygen är klara för leverans inom utsatt tid är viktigt.

En god social kompetens eftersträvas eftersom kommunikationen med övriga medarbetare, arbetsledning och underleverantörer måste flyta på smidigt.

Vem är du?
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser gärna att du som yrkesperson är säkerhetsmedveten, självgående, punktlig, ordningsam samt har en positiv inställning till ditt arbete. Du gillar att arbeta självständigt men även i ett team.

För att lyckas i den här rollen ska du:

 • Klara en säkerhetskontroll för arbete på skyddsobjekt
 • Behärskar svenska i både tal och skrift
 • B-körkort för manuell växellåda
 • Inneha svenskt medborgarskap

Det är meriterande om du:

 • Är svetskunnig
 • Har erfarenhet av skärande bearbetning
 • Behärskar engelska

Sök tjänsten här

Projektledare

Som projektledare för varvsprojekt är underställd hos produktionschefen och har som ansvar att leda sina projekt inom utsatt tid och inom givna ekonomiska förutsättningar. I arbetet som projektledare ingår att planera och leda underställda biträdande projektledare och arbetsledning med reparationer och underhåll av fartyg.

Personen vi söker bör ha goda kunskaper inom teknik och projektledning och ha förmåga att enkelt skapa sig en överblick av pågående projekt, prioritera och tillse att de blir utförda inom utsatt tid.

En god social kompetens krävs eftersom kommunikationen med beställare, arbetsledning och underleverantörer måste flyta på smidigt. Att se ekonomiska möjligheter och kunna erbjuda beställarna bästa service till rätt pris är viktigt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser gärna att du som yrkesperson är säkerhetsmedveten, självgående, ordningsam samt har en positiv inställning till ditt arbete. Det är också meriterande om du har haft en ledande position inom sjöfart.

Du gillar att arbeta självständigt men även i ett team.

Teknisk högskoleingenjör eller tekniskt gymnasium med påbyggnadsutbildning är meriterande. Relevant arbetslivserfarenhet väger tungt i denna rekrytering.

Vi ser gärna fram emot kvinnliga sökande!

Vem är du?

Är du tekniker ut i fingerspetsarna och drivs av att skapa fungerande processer och rutiner? Letar du efter en utmanande tjänst där du får jobba inom sjöfartsnäringen i en härlig miljö mitt i centrala Stockholm? Då tycker vi att du ska läsa vidare.

För att lyckas i den här rollen behöver du ha:

 • Teknisk erfarenhet
 • Tidigare vana av projektledning
 • Relevant arbetslivserfarenhet
 • Marint intresse/erfarenhet

Det är meriterande om du har:

 • Budgeterfarenhet
 • Säkerhetsvana
 • God förmåga att prioritera
 • Jobbat inom tidsramar för att hålla ”deadlines”

Övrigt:

Rekryteringsprocessen för denna tjänst och ansökan görs enbart via Marinkraft.
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringen kontakta oss gärna. Vi jobbar med löpande tillsättning och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, vänta inte med att skicka in din ansökan, gör det redan idag!

Sök tjänsten här

Systemingenjör

Nu söker vi en systemingenjör till varvets tekniska avdelning. Avdelningen är liten men täcker många olika teknikområden, vilket innebär att en bred teknisk kompetens är fördelaktig. Teknikavdelningen är en agil avdelning vilket innebär att du själv har stora möjlighet att påverka dina arbetsuppgifter.

Vem är du?

 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser gärna att du som yrkesperson är självgående, flexibel, strukturerad samt har en vilja att lära dig nya saker. Du gillar att arbeta självständigt men även i ett team. Du är en problemlösare. En god social kompetens krävs eftersom kommunikationen med beställare, arbetsledning och underleverantörer måste flyta smidigt. Att se ekonomiska möjligheter och kunna erbjuda beställarna bästa lösning till rätt pris är viktigt. Nya utmaningar är en vardag för denna tjänst så vi ser gärna att du alltid vill utvecklas och tycker om att lösa problem.

Arbetsbeskrivning

Som systemingenjör är du en del av varvets tekniska avdelning. En kompetent avdelning med olika kompetenser och erfarenhet. Avdelningen är liten men täcker många olika teknikområden, vilket innebär att en bred teknisk kompetens är fördelaktig. Teknikavdelningen är en agil avdelning vilket innebär att du själv har stora möjlighet att påverka dina arbetsuppgifter.

I din roll kommer du att arbeta med beredning av offerter och projekt samt konstruktionsarbeten och utredningar för såväl ombyggnader, reparationer och underhållsarbeten på fartyg. Du kommer även projektleda tekniskt komplexa projekt. Vid mindre projekt kommer du att vara ansvarig för att göra många av de projektspecifika delarna själv så som t.ex. offertarbete, konstruktionsarbete, inköp, verifiering samt projektledning. Vid större projekt kommer du att arbeta tillsammans med ett team där ni tillsammans genomför samma steg men fördelar er på olika områden och där du själv har möjlighet att påverka just din roll i projektet.

Tjänsten kräver att du kan presentera idéer, lösningar och slutsatser av ditt arbete muntligt och skriftligt i form av t.ex. rapporter och ritningar.

Rollen innebär många kontaktytor både internt och externt.

Kvalifikationer

 

Vi ser att du har en teknisk utbildning exempelvis:

 • Civilingenjör inom marina system/maskinteknik/skeppsbyggnad
 • Sjöingenjör
 • Teknisk officer

Eller har annan erfarenhet som vi bedömer relevant.

Du bör också ha:

 • Erfarenhet jobb inom sjöfarten
 • Svenskt medborgarskap
 • B-körkort

Det är meriterande om du har:

 • Har tidigare arbetat med myndigheter; så som Kustbevakningen eller Försvarsmakten
 • Vana att skriva rapporter och dokumentation
 • Erfarenhet av marinindustrin
 • Erfarenhet av att konstruera olika typer av system
 • Tidigare arbetat som projektledare

Låter detta som något för dig, eller som någon du känner?

Tveka inte, sök redan idag!

Sök tjänsten här

Spontanansökan

Du är även välkommen att göra en spontanansökan, då vi kontinuerligt söker medarbetare som har initiativförmåga, gillar förändring och är ansvarstagande.

Beskrivning av tjänsten
Var tydlig med vilken del av verksamheten du är intresserad av att jobba inom.

Vem är du?
Beskriv vem du är, vad du kan bidra med och dina tidigare erfarenheter, kompetenser och kunskaper.

Ansökan
Du ansöker via rekrytering@srvab.com och bifogar din CV och personligt brev. Vi uppmuntrar och ser gärna sökanden som bidrar till en mångfald inom vår federation.

Kontakt
Använd dig i första hand av kontakt via e-post till rekrytering@srvab.com.
I flertalet av våra rekryteringar samarbetar vi med Marinkraft. Kontaktuppgifter framgår då av respektive annons.